Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

ЗА ЕДНА ВЪЛШЕБНА КОЛЕДА


С думите на водещите: „По Коледа отваряме сърцата си и ставаме с частица по-добри. По Коледа сме смели с мечтите си, с надеждите , изречени на глас“ се откри коледното тържество в ПГТЛП, проведено в Дома на културата под надслов „За една вълшебна Коледа“. На концерта присъстваха г-жа Елка Станчева – Началник на РУО – гр. Търговище, г-жа Дарина Димитрова – Директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ при община гр. Попово, експерти от РУО – гр. Търговище, ръководители на обществени организации и фирми, родители и ученици на училища от община Попово. „Ой, Коледо, мой Коледо … „ огласи залата от изпълнението на коледарите, облечени в народни носии и ямурлуци. Те представиха народния обичай „Коледуване“.
По традиция в края на годината се прави равносметка за постигнатите успехи и се отчитат резултатите. Г-жа Станчева връчи сертификати на учениците, участвали в проекта „Млади професионалисти в информационните и комуникационни технологии“, финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. Сертификати получиха и участниците в националното състезание по информатика и информационни технологии „Бобър – България 2017“. Наградените бяха поздравени с песента „Коледна приказка“ в изпълнение на Виктория от 11 „а“ клас и Арзу от 10 „а“ клас.
Както всяка година, така и тази, ученици и учители от ПГТЛП, трескаво се готвиха за коледните тържества. За подготовката беше показано в презентацията, а на самия концерт и на сцената. Учениците пяха коледни песни, танцуваха модерни и народни танци, а дизайнерките дефилираха с проектираните и изработените от тях красиви, ефирни и практични тоалети. Бурни аплодисменти получиха, облечените като дядо Коледа и Снежанка ученици, финализиращи модното ревю.
Всички бяха поканени на Коледния базар, организиран от клубовете по проект „Твоят час“ при ПГТЛП – гр. Попово. На щандовете блестяха изящни предмети в перфектна изработка – коледни картички, свещници, сладки, гирлянди, венци, елхички и каренца и пр…Всички имаха възможността да им се насладят и да си закупят от тях.
Наистина, като че ли, Коледата беше дошла…


ГАЛЯ НИКОЛАЕВА
Старши учител БЕЛ