Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово
;

ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЦИ И ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ


От 30 май до 2 юни 2018 г. се проведе 33-я поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“. Походът е организиран от Културно просветно дружество „Родно Лудогорие“ и се провежда под патронажа на президента на Република България ген. Румен Радев и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, музеите и общините на Силистра, Тутракан, Исперих, Разград и Попово.
В това родолюбиво начинание се включиха и младите четници на Професионална гимназия по техника и лека промишленост – Попово. Дълг, доблест, чест, достойнство, благородство и добронамереност – всички тези човешки ценности и чувства, съпровождат живота на младите ни родолюбци. Това са усещания и ценности, познати ни още от миналото и запазили се до сега в настоящето.
По време на похода се проведоха военни игри на Антимовското ханче и в с. Побит камък. От всяко училище участваха по двама състезатели. Горди сме, че отново сме най-добрите и завоювахме достойно две първи места на военните игри!
В прегледа на маршовата и патриотична песен по време на 33-я поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“, представителният блок на нашето училище успя да спечели сърцата на всички граждани на гр. Попово, почели паметта на Таньо Стоянов Куртев. С патриотични песни и маршова стъпка, те ни накараха да се гордеем, че сме българи.
Професионална гимназия по техника и лека промишленост е единствената гимназия, получила награда „За цялостен принос и развитие в прегледа на маршовата и патриотична песен“.
Преглед на маршовата и патриотична песен, 01.06.2018 г., Попово


КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА
ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО