Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ КЛИП
14 Февруари – празник на любовта и приятелството в ПГТЛП гр. Попово


14 февруари – Трифон Зарезан и Свети Валентин – два празника – от православния и католическия календар за нас българите са в добра симбиоза.
На входа на училището се извисяваха две огромни сърца с надпис: „Честит празник на любовта и приятелството!“. По време на всяко междучасие звучаха нежно – лирични неувяхващи песни за любовта, а в коридорите учениците си подаряваха валентинки, цветя и подаръци.
На този ден по инициатива на ученическия парламент при Професионална гимназия по техника и лека промишленост – гр. Попово се организират редица мероприятия, чиято основна цел е намаляване на агресията у младите хора, канализиране на тяхната енергия в положителна насока и превръщането на училището в място не само за обучение и възпитание, но и в културна институция.
Още от ранно утро в гимназията се чувстваше някакво оживление и приповдигнато настроение у всеки един ученик и учител. На входа на училището се извисяваха две огромни сърца с надпис: „Честит празник на любовта и приятелството!“. По време на всяко междучасие звучаха нежно – лирични неувяхващи песни за любовта, а в коридорите учениците си подаряваха валентинки, цветя и подаръци.
Ученици от VIII „а“ и XI „а“ клас – почитатели на любовната лирика, съвместно с г-жа Галя Николаева бяха подготвили литературно четене под надслов: „Без любов – всичко е нищо!“. Началото бе поставено с презентация за любовта във времето и изпълнения на любовни стихотворения от известни български актьори, след което учениците прочетоха свои любими стихотворения – образци в световната и българска любовна лирика.
След това емоционално събитие настъпи кулминацията на деня. Над 60 ученици оформиха в двора на училището фигура – сърце и пуснаха в небето балони, пълни с ХЕЛИЙ със своите любовни послания.
Събитието бе осъществено заедно с Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Попово и заснето с ДРОН от Мехмед Кадиров – ученик от IX „a“ клас .


РАДКА ЧАНКОВА
ПЕДАГОГИЧЕСКИ СЪВЕТНИК