Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

ПРАЗНИК НА РАДОСТТА, НА МЛАДОСТТА И НА РАВНОСМЕТКАТА
(55 години от създаването на ПГТЛП град Попово)
На 24.03.2017 г. ПГТЛП гр. Попово отпразнува своята 55-та годишнина от създаването си.

Гости на тържеството бяха: инж. Милена Божанова – Заместник – кмет на Община Попово, г-жа Кремелита Бонева – Началник на Регионално управление на образованието гр. Търговище, Експерти от РУО – Търговище, Директори на основни и средни училища, представители на фирми и обществени организации, бивши учители и възпитаници на гимназията.
  „Това е празник на радостта, на младостта и на равносметката“ – прозвучаха първите думи на един от водещите, за да започне тържеството, след което бе дадена думата на Директора на училището – г-жа Каролина Христова-Маркова, за да сподели какви мисли я вълнуват в този тържествен момент. Тя пожела на всички ученици усърдност и амбиция в овладяване на знания и умения, за да превърнат мечтите си в реалност, да бъдат добри хора и да имат смели мечти. На колегите пожела здраве и неизчерпаеми сили, за да продължи традицията нашето училище да бъде знак за качествено образование, оригиналност и професионализъм.
За миналото, настоящето и бъдещето, за извървения път на гимназията, гостите на празника разбраха от филма „Началото, настоящето и бъдещето на пътя“, създаден от Кино клуб ПГТЛП по проект „Твоят час“.
Днес, в гимназията учениците се обучават по актуални и атрактивни за времето специалности: „Компютърна техника и технологии“, Електрообзавеждане на транспортна техника“, „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“, които гарантират придобиване на знания, умения, професионални компетенции и пълноценна реализация на пазара на труда.
За постиженията и уменията на учениците стана ясно от втората част на филма, в който участваха ученици от гимназията. Празникът продължи с модно дефиле на моделите на професионалната гимназия, които дефилираха в спортно – елегантна и официална колекция, проектирана и изработена от клуб „Моден дизайн“ по проект „Твоят час“. Много смях и аплодисменти предизвика скечът „Ахилесов на шофьорски изпит“, който показа как учениците от специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“ не се представят по този начин на изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС, категория В. Празникът продължи с песни и танци в изпълнение на ученици от гимназията, а песента „България“ изправи всички гости на крака, пеейки: „Българийо, ти наша майко свята, неземен рай е твойта красота…..“ Думите на водещия „Професионална гимназия по техника и лека промишленост град Попово беше и ще пребъде в годините“ финализираха юбилейния празник.
ГАЛЯ НИКОЛАЕВА
СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО БЕЛ