Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово


ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПГТЛП – ПОПОВО В ПЪРВАТА РЕГИОНАЛНА ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, ОРГАНИЗИРАНА ОТ РУО – ТЪРГОВИЩЕ
На 28.05.2018 г. се проведе първата регионална панорама на професионалното образование, организирана от Регионално управление на образованието – гр. Търговище. В проявата се включиха 8 професионални гимназии от областта.
„Тази панорама ви дава реална възможност да направите правилния избор на бъдещата си професия, имайки предвид, че във всички области на икономиката се наблюдава дефицит на кадри със средно професионално образование“, заяви при официалното откриване началникът на Регионалното управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева. Тя се обърна към бъдещите осмокласници и им пожела да намерят верния път в избора на професия, защото от това зависи тяхната бъдеща реализация.
„Панорамата на професионалното образование е празник на иновативността и атрактивността на професионалното образование и обучение, което може да развие таланта на младия човек, заяви в приветствието си към участниците г-жа Каролина Христова – Маркова – директор на ПГТЛП.
Повече от успешно бе представянето на учениците на Професионална гимназия по техника и лека промишленост – гр. Попово на първата панорама на професионалното образование в гр. Търговище. Бяхме най- добрите и като щанд, и като техника, и като участие на ученици, а мажоретките и манекенките в модното ревю просто бяха чудесни! Учениците от фото клуб „Светът през обектива“ направиха уникални снимки. Участниците в Кино клуб към ПГТЛП заснеха и монтираха интересен и оригинален филм за събитието. Най-голямата атракция бе видео филмът, заснет с ДРОН на ПГТЛП – гр. Попово от Мехмед Кадиров, ученик от IX „а“ клас.


КАРОЛИНА ХРИСТОВА-МАРКОВА
ДИРЕКТОР НА ПГТЛП - ПОПОВО