Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГТЛП – ПОПОВО В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“

В периода (20 – 22).03.2017 г. се проведе IX Панорама на професионалното образование, организирана от Министерство на образованието и науката. 350 ученици от 150 професионални гимназии от цялата страна участваха в състезания по 11 професии. Учениците мериха сили в националните конкурси: „Млади таланти в модата“, „Мога и зная как“, Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад готвач“, Най-добър млад сервитьор“, „Най-добър млад строител“, „Озеленяване и цветарство“, „Стилни мебели и дърворезба“, „Най-добра бизнес идея“, „Най-добър млад фризьор и гримьор“ и „Най-добър млад керамик“.
„Панорамата на професионалното образование е празник на иновативността и атрактивността на професионалното образование и обучение, което може да развие таланта на младия човек и да го насочи към най-подходящо кариерно развитие“, заяви в приветствието си към участниците и техните учители заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова.
Панорамата е най-голямото събитие в сферата на професионалното образование, на което стават видими резултатите от работата на учители и директори, университети и бизнес-партньори.
До националния кръг на конкурса „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“ достигна отборът с ръководител Димитринка Стойкова, който участва в състезанието чрез създаване на модел по идеен проект на тема: „ЦВЕТЯ – КЛАСИКА И АВАНГАРД“. На националния кръг състезателните модели участваха с модно ревю в рамките на откриването на Панорамата на професионалното образование. След приключване на ревюто участваха във фотосесия, която има за цел популяризиране на състезателните модели и отборите. Представянето на портфолиото и на моделите се осъществи, като всеки отбор защити собствения си проект пред журито. Журито оцени портфолиото на отборите, свързано с проектирането, моделирането и технологичната последователност за изработване на модела и класира отборът на ПГТЛП на II място. Учениците получиха сребърни медали и купа.

КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА
ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО