Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово


УЧЕНИЦИ ОТ ПГТЛП – ПОПОВО КЛАСИРАНИ ЗА ВТОРИ ПЪТ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“
На 07.03.2018 г. бяха оповестени резултатите на отборите, класирани за участие в националния кръг на конкурса „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“. Ръководството на ПГТЛП гр. Попово изказва благодарност на двата отбора, класирани за участие в престижния конкурс.
Отборът „МОДА, КРАСОТА И ТАЛАНТ – FASHION, BEAUTY AND TALENT“ с ръководител Димитринка Стойкова Тодорова – старши учител, практическо обучение и отборът „БЪЛГАРСКО СЪКРОВИЩЕ – BULGARIAN TREASURE“ с ръководител Десислава Иванова Георгиева – старши учител, практическо обучение ще участват в състезанието чрез създаване на модел по идеен проект на тема: „БЪЛГАРИЯ – ЧАСТ ОТ ПЪСТРИЯ СВЯТ НА ЕВРОПА“.
Запленени от миналото на нашия народ, неговата богата, интересна и многообразна духовна култура, неговия фолклор и народните традиции, Янка, Емона и Арзу от отбор „МОДА, КРАСОТА И ТАЛАНТ – FASHION, BEAUTY AND TALENT“ заложиха на българското, а именно – българската шевица и гайтани, които са част от уникалното и неповторимо българско културно наследство.
Предложението на Деница, Ева и Мелтем от отбор „БЪЛГАРСКО СЪКРОВИЩЕ – BULGARIAN TREASURE“ е вплело едни от най-красивите български кътчета, исторически обекти и Европейски символи в ансамбъл от две части. За тях показаният тоалет не е просто мода – той разказва приказка за една малка, но горда и силна страна, устояла на бурите на времето, преминала през страдания и велики битки, днес гордо, въпреки трудностите, вървяща по пътя на европейското развитие.
На националния кръг състезателните модели участват с модно ревю в рамките на откриването на десетата Панорама на професионалното образование. След приключване на ревюто е планирана фотосесия, която има за цел популяризиране на състезателните модели и отборите. След приключване на фотосесията всеки отбор получава номер, който определя реда на представянето на отборите и се подготвя за състезателната част. Представяне на портфолиото и на моделите се осъществява, като всеки отбор защитава собствения проект пред журито.
Успех на отборите на ПГТЛП на десетата Панорама на професионалното образование!
СПИСЪК КЛАСИРАНЕ


КАРОЛИНА ХРИСТОВА-МАРКОВА


ДИРЕКТОР НА ПГТЛП - ПОПОВО