Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

В ПАМЕТ НА АПОСТОЛА
143 ГОДИНИ – БЕЗСМЪРТИЕ

Днес, 19 февруари, България се прекланя пред гения на българската свобода – Васил Левски, пред неговото народополезно дело и велика саможертва в името на Освобождението на българите от турско робство. Българският календар отбелязва тези години на безсмъртие. Години, в които Левски е и знаме, и олтар за народа ни.
  Във връзка с тази годишнина учениците от ПГТЛП – Попово се включиха активно в инициативата на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“, като участваха в конкурсите за рисунка и за написване на есе на тема: „Левски във времето и бъдещият свят“.
  Ученикът Владислав Ивов Величков от XII „б“ клас се класира на първо място в трета възрастова група, а Галя Севдалинова Михайлова от X „а“ клас зае второ място в конкурса за есе. Станислав Стилиянов Добрев от XI „а“ клас получи Диплом за най – добро портретно решение на Левски.
На училищно ниво инициативите също не бяха малко. Учениците от XI „б“ клас подготвиха и представиха на плазмения екран в училище презентация за живота и делото на Апостола, а по класове се проведоха литературни четения.
Васил Левски е символ на безсмъртно вдъхновение, от което учениците на ПГТЛП – Попово вземат пример и помнят какво им е дал и завещал за в бъдеще!

ГАЛЯ НИКОЛАЕВА
СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО БЕЛ