Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

Китайската култура не ни е чужда!

Ученици от Професионална гимназия по техника и лека промишленост гр. Попово представиха китайския език и култура на Поповска сцена
От пети октомври 2015 г. в ПГТЛП стартира курс за изучаване на китайски език, с преподавател от Китай – госпожа Zhao Hongye.
Два пъти в седмицата учениците получават знания за интересната китайска култура, за езика и бита на китайците, за географското разположение на градовете, за тяхната природа и природни дадености, за различните видове изкуства, които се развиват там. Изключителен е интересът на учениците към непознатите за нас – българите, език и култура на Китай и с голямо желание те очакват и посещават часовете. На 24.03.2016 г. в навечерието на празника на професионалната гимназия нашите възпитаници демонстрираха добра езикова подготовка при изпълнение на две песни и артистично модно ревю с китайски облекла. Лично бяха поздравени от проф. Пламен Легкоступ – ректор на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ (2007 – 2015 г.) и доц. д– р Искра Мандова – директор на Институт „Конфуций“.
Успех на учениците от ПГТЛП в овладяване на китайския език!


КАРОЛИНА ХРИСТОВА-МАРКОВА
ДИРЕКТОР ПГТЛП-ПОПОВО