Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 10-14.10.2016

Национална седмица на четенето – „ЧЕТЕНЕТО Е НАЙ – ДОБРОТО УЧЕНИЕ“!
През периода от 10.X.2016 г. до 14.X.2016 г. в ПГТЛП – гр. Попово се проведе седмицата на четенето за втора поредна година по инициатива на МОН. Мото на седмицата на четенето бе: ,,Четенето е най-доброто учение“. На светлинното табло учениците имаха възможността да наблюдават какво ще се провежда всеки ден от седмицата.
Деветокласниците посетиха училищната библиотека и читалня, където се докоснаха до множество книги и помагала, интересни списания и вестници, четоха откъси от художествени текстове на световната класика.
С учениците от 10-те и 11-те класове бе проведен маратон на четенето в присъствието на учители и на ученици от 12-те класове. Безпристрастно жури оцени най-добрите четци, които не само четоха с добра техника и дикция, но и с разбиране и интерпретиране на непознати текстове.
Задачата на зрелостниците беше да подготвят презентации за творческия път на автори по техен избор, включени в програмата за ДЗИ. На общата среща-разговор под надслов: ,,Започни да четеш от вчера, защото днес ще бъде вече късно“ , дванадесетокласниците представиха своите презентации и коментираха как се готвят за предстоящия зрелостен изпит.
Седмицата на четенето приключи с награждаване на отличилите се от Директора на гимназията г-жа Каролина Христова-Маркова.ГАЛЯ НИКОЛАЕВА
СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО БЕЛ