Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. ПоповоЗа четвърта поредна година Българското философско общество организира Национален ученически конкурс – „Българският път. Потенциал, проблеми, перспективи“, и за четвърти път Професионална гимназия по техника и лека промишленост, гр. Попово се включи в него, изпращайки най-добрата работа. Тази година тя бе на Деница Деянова Денева от ХІ „а“ клас, която бе оценена от журито на академичната общност със 75 точки и похвална грамота.
По изключително ерудиран начин ученичката бе изложила своите размишления за България като Родина и Отечество и за пътя, който нашият народ е извървял. Наред с гордостта от постигнатото, тя не пропуска да посочи онова, което все още ни пречи да се почувстваме „ равни на другите народи“. От текста на есето, с удовлетворение установяваме, че в нашето общество и в частност в Професионална гимназия по техника и лека промишленост растат интелигентни млади хора, със собствено мнение и активна гражданска позиция, готови да работят за просперитета на своята Родина и доброто на своя народ.
С думите „Време е да се освободим от онзи манталитет, който ни прави най-нещастният народ, който ни пречи да видим добрите перспективи, да потърсим правата си, да отстояваме позициите си, и със знания и труд, с упоритост и постоянство да потърсим възможностите си тук в България, където е нашият дом, за да продължим рода си и България да я има“, ученичката завършва своите размишления, провокирайки онези чувствителни струни, които ни задължават да запазим всичко онова, което България е успяла да съхрани през дългогодишната си история.
Линк към конкурса:


РАДКА ЧАНКОВА
СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО ФИЛОСОФИЯ И ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ